Autorska sałatka Katarzyny Skrzyneckiej

autorska-salatka-katarzyny-skrzyneckiej
autorska-salatka-katarzyny-skrzyneckiej

Przygotowanie:
Zamarynowanego kurczaka upiec na grillu z każdej strony, wystudzić i pokroić w plastry. Wszystkie składniki sosu zmiksować blenderem i doprawić do smaku. Umytą rukolę połączyć z porwaną sałatą lodową, ogórkiem, kiełkami, pestkami oraz przygotowanym wcześniej kurczakiem. Przed podaniem skropić sosem.


Składniki (dla 4 osób):
4 piersi z kurczaka, zamarynowane w sosie sojowym, suszonym czosnku w pudrze i kolorowym pieprzu
½ główki sałaty lodowej (ew. opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy)
2 pęczki Rukoli Fit&Easy
1 zielony ogórek pokrojony w plastry
Garść kiełków słonecznika
2 łyżki pestek dyni lub słonecznika prażonych na suchej patelni