Muffinki warzywne

muffinki-warzywne

Przygotowanie:
(przepis na 6 muffinek)
Na patelni umieszczamy pół opakowania Jarmużowej Inspiracji Fit&Easy, warzywa dusimy pod przykryciem przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Jaja ubijamy w wysokim naczyniu, dodajemy 3 łyżki mąki i dokładnie mieszamy. Do masy jajecznej dodajemy ser żółty oraz przesmażone warzywa, całość starannie mieszamy. Powstałą masę wykładamy łyżką do wcześniej przygotowanych foremek muffinowych. Na każdej muffince umieszczamy pokrojonego na ćwiartki pomidora koktajlowego. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika, pieczemy około 20 minut.

 

Składniki:
pół paczki Jarmużowej Inspiracji Fit&Easy
3 jajka
3 łyżki mąki pszennej
100 g startego żółtego sera
6 pomidorów koktajlowych
sól i pieprz do smaku