Sałatka z tuńczykiem

salatka-z-tunczykiem
Sałatka z tuńczykiem stanowi już klasykę. Można do niej dodać pokrojony seler naciowy, który świetnie komponuje się z tą rybą i wprowadza nowy smak. Warto wiedzieć, że seler naciowy jest niskokaloryczny i zawiera dużo wody co szybciej powoduje uczucie sytości.

Przygotowanie:
Tuńczyka osącz z zalewy, podziel na niezbyt drobne części. Sałatę wyłóż na półmisek, polej przygotowanym sosem, posyp częścią posiekanej natki i delikatnie wymieszaj. Seler naciowy umyj, pokrój, oliwki przekrój na pół i wszystkie te składniki dodaj do sałaty. Na koniec delikatnie ułóż kawałki tuńczyka i udekoruj natką pietruszki.

 

Składniki (dla 2 osób):
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Party

1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łodyga selera naciowego
1 pęczek natki pietruszki
10 dag zielonych oliwek
Sos vinaigrette