Spaghetti z buraka i pesto z rukoli

spaghetti-z-buraka-i-pesto-z-rukoli

Przygotowanie:
Rukolę poddusić na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju. Ostudzoną rukolę zblendować w blenderze razem z olejem rzepakowym i ziarnami słonecznika. Dodać wyciśnięty przez praską ząbek czosnku, a następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku. Spaghetti z buraka smażyć na patelni pod przykryciem na niewielkiej ilości oleju do momentu uzyskania preferowanej miękkości. Buraka wyłożyć na talerz, polać pesto i posypać wiórkami mozzarelli.

Składniki:
1 opakowanie (300 g) Fit&Easy Spaghetti z buraka
100 g Rukoli Fit&Easy
60 ml oleju rzepakowego
40 g łuskanych ziaren słonecznika
1 sztuka ząbku czosnku
Sól, pieprz do smaku
Wiórki mozzarelli do dekoracji