Pieczona brukselka z roszponką, orzechami laskowymi i tartym serem parmezan

pieczona-brukselka-z-roszponka-orzechami-laskowymi-i-tartym-serem-parmezan

Przygotowanie:
Umytą brukselkę pokroić w plastry, skropić oliwą z oliwek, oprószyć papryką oraz solą morską, a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec przez około 15 minut. Gotową brukselkę przełożyć na półmisek, posypać płatkami sera parmezan, pokruszonymi orzechami laskowymi, świeżą roszponką, posiekaną miętą i skropić sokiem z cytryny.

Składniki (dla 4 osób):
1 kg brukselki
2 opakowania Roszponki Fit&Easy
1 mały pęczek świeżej mięty
100 g sera parmezan w płatkach
1 filiżanka orzechów laskowych
Sok z 1 cytryny
Oliwa z oliwek
Słodka papryka w płatkach, sól morska do smaku