Zielone koktajle
Zielone koktajle to moda, za którą warto podążać. Dlaczego? Przede wszystkim są bardzo zdrowe - zawierają szereg odmładzających antyoksydantów, cenny chlorofil, porządną dawkę błonnika, witamin i składników mineralnych. Są też łatwe w przygotowaniu, lekkostrawne, a jednocześnie niezwykle sycące. Nasz organizm łatwiej trawi „zielone kalorie”, bo nie traci energii na procesy metaboliczne.
Cudowny owoc granatu
Jesień to m.in. sezon na owoc granatu. Warto więc wspomnieć o jego szerokich właściwościach zdrowotnych. Granat należy do owoców jagodowych. Pochodzi z regionu Himalajów, a obecnie uprawiany jest w wielu rejonach świata, gdzie panuje suchy i gorący klimat. Mimo, iż nie rośnie w Polsce zasługuje na naszą uwagę.
Dieta wzmacniająca naturalną odporność organizmu
W okresie jesienno-zimowym nasz organizm jest bardziej narażony na wszelkiego rodzaju infekcje niż w ciepłe, słoneczne dni. Odporność, czyli naturalna zdolność organizmu do ochrony przed patogenami, atakującymi z zewnątrz, może być wówczas obniżona.
Dynia – dla zdrowia i szczupłej sylwetki
Sezon na dynie rozpoczyna się już we wrześniu i trwa nawet do marca. Mimo, iż jest rośliną rodzącą owoce, w sztuce kulinarnej uznawana jest za warzywo.
Dieta regenerująca po lecie
Lato to ciężki okres dla Twojej cery – słońce i wiatr wysuszają i działają drażniąco na wrażliwą skórę twarzy i całego ciała. Zanim nadejdzie zima warto wzmocnić i naprawić to co zostało zniszczone. Właściwa dieta to dobry sposób na regenerację i odżywienie Twojej cery po lecie.