Bukiet kolorowych sałat z pestkami dyni, słonecznika, orzechami włoskimi i piniowymi oraz dressingiem z syropem klonowym
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dressingu zmiksować w blenderze i ewentualnie doprawić do smaku. Mieszankę sałat Fit&Easy Weekend wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać. Udekorować kawałkami pomarańczy i truskawkami pokrojonymi w ćwiartki.
Składniki (dla 4 osób):
2 opakowania Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki orzeszków pini
2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich
2 łyżki pestek słonecznika
2 dojrzałe avokado, obrane i pokrojone w cząstki
Do dekoracji kilka cząsek pomarańczy i ćwiartki świeżych truskawek
Dressing:
Sok z 1 cytryny
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka syropu klonowego
Szczypta soli morskiej
Szczypta platków chili