Danie z kaszą i soczewicą
Przygotowanie:
Kaszę i soczewicę ugotuj zgodnie z zaleceniem producenta. Wymieszaj ugotowaną kaszę z soczewicą.
Boczek posiekaj w drobną kosteczkę, wrzuć na patelnię i podsmaż. Oberwij listki z jednej gałązki tymianku, wrzuć na patelnię do boczku i dodaj czosnek, wymieszaj ciągle smażąc, tak by nie przypalić czosnku, następnie wrzuć Fit&Easy Mix Bordo. Smaż około minuty ciągle mieszając, dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Zdejmij z ognia.
Umieść na talerzu kaszę z soczewicą, na to wyłóż usmażony Fit&Easy Mix Bordo z boczkiem, posyp pestkami dyni.
Smacznego!
Składniki:
1 opakowanie Fit&Easy Mix Bordo 150g
100g wędzonego boczku
1 ząbek czosnku - wyciśnięty
100 g kaszy pęczak
50g soczewicy zielonej
Świeży tymianek
1 łyżka prażonych pestek dyni
Sól, pieprz do smaku