Panna cotta z białą czekoladą i galaretką na bazie Green koktajl Fit&Easy

panna-cotta-z-biala-czekolada-i-galaretka-na-bazie-green-koktajl-fit-easy

Sposób wykonania:
Śmietanę zagotuj z namoczoną wcześniej żelatyną, białą czekoladą i laską wanilii. Gdy żelatyna się dokładnie rozpuści wyjmij laskę wanilii, przelej płyn do małych naczyń i odstaw do lodówki. Green koktajl blanszuj w wodzie, przełóż szybko do wody z lodem aby zatrzymać proces gotowani. Warzywa zmiksuj na gładką konsystencję, dodaj Agar i wstaw do lodówki aby masa zastygła, gdy masa będzie stała zmiksuj ją dodając sok z cytryny i syrop cukrowy. Gotową płynną galaretkę przelej na zastygniętą panna cottę.

 

Składniki na 4 porcje:
Śmietana 36 % x 0,4 l
Żelatyna x 10 g
Biała czekolada x 80 g
Laska wanilii x 1 szt.
1 opakowanie Szpinaku Fit&Easy
Sok z cytryny
Syrop cukrowy
Agar 5 g