Sałata z anchois, smażonymi kaparami i papryką z winegretem

salata-z-anchois-smazonymi-kaparami-i-papryka-z-winegretem-2
Głównym i dominującym składnikiem są tu niepozorne rybki, dlatego skontrować je trzeba wyrazistymi kaparami. Polecam do tych sałat białe wino.

Przygotowanie:
Wyłóż sałatę do naczynia. W mocno rozgrzanej oliwie z oliwek zrumień kapary i odsącz (nie wylewaj oliwy, ma ciekawy smak i może się jeszcze przydać). Na sałacie ułóż fileciki, paprykę pokrojoną w paski i drobno posiekaną szalotkę. Całość posyp kaparami i polej sosem winegret.

Składniki:
Opakowanie sałat Fit&Easy Cool lub Fit&Easy Active
6 filecików anchois (polecam słoikowe z Sycylii)
12 kaparów
½ papryki czerwonej
2 szalotki lub 2 dymki
Oliwa z oliwek