Sałatka z gruszką i gorgonzolą

salata-z-gruszka-i-serem-gorgonzola

Orzechy włoskie usiekać, gruszkę umyć, wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na ósemki, gorgonzolę rozkruszyć na spore niejednorodne kawałki.

Dressing [jeśli używamy malin] należy maliny zblendować i wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami aż powstanie jednolita emulsja.

Sałatkę wyłożyć do salaterki, wyłożyć na nią kawałki gruszki, posypać posiekanymi orzechami, rozkruszoną gorgonzolą – wszystko polać dressingiem malinowym.

 

Smacznego

 

Ilość porcji: 2

Składniki:

Fit&Easy mix Fresh 150 g

50 g orzechów włoskich

1 gruszka 

100 g Sera typu gorgonzola

 

Dressing:

150 g świeżych malin (można użyć 3 łyżek syropu malinowego ale wtedy nie dodajemy syropu klonowego ani miodu)

2 łyżki ulubionego oleju sałatkowego lub oliwy z oliwek

1 łyżka octu balsamicznego

2 łyżki syropu klonowego lub 1 łyżeczka miodu

1 łyżeczka musztardy ostrej

Sól, pieprz do smaku