Sałata z jajkiem w koszulce, wędzonym pstrągiem i marynowanymi grzybkami

salata-z-jajkiem-w-koszulce-wedzonym-pstragiem-i-marynowanymi-grzybkami

Przygotowanie:
Mieszankę sałat wysyp do naczynia. Za pomocą palców podziel mięso z pstragą, dodaj grzybki oraz szczypiorek. Zagotuj wodę, dodaj do niej octu winnego (około 20 ml na litr wody) oraz soli. Za pomocą łyżki mieszaj energicznie do momentu kiedy powstanie „wir”. Wbij wtedy jajko i gotuj je 2 minuty. Po tym czasie wyjmij je za pomocą łyżki cedzakowej, połóż na sałacie i delikatnie przekrój. Tu polecam winegret lub dressing z pieczonej papryki.

 

Składniki:
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Smart
100 g wędzonego łososia
50 g marynowanych grzybków
2 łyżki siekanego szczypiorku
1 jajko