Sałatka z grillowaną cukinią, papryką i pestkami granatu
Cukinię kroimy na plastry, paprykę na większe kawałki i smażymy na patelni grillowej z odrobiną oleju. Bagietkę kroimy i robimy z niej grzanki na patelni.
Dressing: pietruszkę siekamy, czosnek wyciskamy przez praskę i mieszamy z oliwą, dodajemy ocet z białego wina, sól i pieprz, mieszamy.
Warzywa łączymy z mixem Fit&Easy Beauty oraz dresingiem. Sałatkę podajemy w miseczkach z grzankami z bagietki i posypaną pestkami granatu.
Smacznego
Ilość porcji: 2
Składniki:
1 opakowanie mixu Fit&Easy Beauty
pół cukinii
papryka czerwona
pestki z połowy granatu
olej do smażenia
kawałek bagietki
Dressing:
ząbek czosnku
kilka gałązek natki pietruszki
6 łyżek oliwy z oliwek
2-3 łyżki octu z białego wina
sól, kolorowy pieprz