Sałatka z kolorowymi oliwkami i gorgonzolą
Czarne, zielone, nadziewane czy wędzone... oczywiście mowa o oliwkach. Kto je lubi ten dodaje do swoich sałatek. Tym razem proponujemy zmieszać zielone z czarnymi co daje świetny efekt kolorystyczny i oczywiście smakowy.
Przygotowanie:
Oliwki odsącz i przekrój na pół. Łodygi selera naciowego umyj, osusz i pokrój w talarki. Sałatę wysyp do miski, dodaj oliwki i pokrojony seler. Całość polej sosem przygotowanym na bazie oliwy wymieszanej z octem balsamicznym z dodatkiem zmiażdżonych ząbków czosnku i przypraw. Na koniec posyp sałatę pokruszonym serem gorgonzola.
Składniki (dla 2 osób):
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Active
2 łodygi selera naciowego
15 oliwek czarnych i 15 zielonych
20 dag sera gorgonzola
2 ząbki czosnku
8 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
Przyprawy do smaku: kolorowy pieprz, sól morska