Sałatka z surimi, groszkiem i selerem
Znakomite połączenie, jeżeli nie boisz się kalorii to jogurt zamień z majonezem. Zamiast surimi znakomicie pasują również paluszki krabowe. Delikatna kompozycja której charakteru nadają por oraz seler.
Przygotowanie:
Paluszki surimi pokrój w 2 centymetrowe kawałki, selera posiekaj w plasterki. Wymieszaj sos. Na sałacie ułóż pokrojone składniki, dodaj zielony groszek oraz pora. Na koniec ułóż połówki pomidorków. Całość polej sosem.
Skadniki:
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
200 g paluszków surimi
Szklanka zielonego groszku
3 łodygi selera naciowego
2 łyżki posiekanego w słupki pora
8 pomidorków koktajlowych
Sos:
100 ml jogurtu,
1 łyżka majonezu,
1 posiekany ząbek czosnku,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
Sól, pieprz