Tortilla z roszponką

tortilla-z-roszponka
Placki tortilli są powszechnie dostępne, więc od czasu do czasu proponujemy zamienić tradycyjne kanapki na smakowite i kolorowe rożki. Przygotowanie jest proste, a efekt ucieszy oczy i podniebienie każdego, komu podacie taki posiłek. Można serwować na śniadanie, lunch czy kolację.

Przygotowanie:
Tortille wrzuć na rozgrzaną patelnię i podgrzej z obu stron. Umytą paprykę pokrój w paski. Żółty ser pokrój w słupki. Na tortillę nakładaj na przemian kawałki papryki, sera i liście roszponki, po czym zawiń w rożek. Podawaj z sosem jogurtowo-ziołowym.
Przygotowanie sosu: do jogurtu dodaj posiekany pęczek szczypiorku i koperku oraz przyprawy i dokładnie wymiesza

Składniki (dla 4 osób):
1 opakowanie
Roszponki Fit&Easy
4 gotowe tortille
1 czerwona papryka
1 pomarańczowa papryka
200 g żółtego sera
400 ml jogurtu naturalnego
1 pęczek koperku
1 pęczek szczypiorku
Przyprawy do smaku: sól morska, pieprz ziołowy