Zasmażana czerwona kapusta z kiełbaskami

zasmazana-czerwona-kapusta-z-kielbaskami

Zagotuj wodę i wrzuć mix z czerwona kapustą Fit&Easy, gotuj około 15 minut. Odlej wodę. W międzyczasie obierz jabłko i zetrzyj na tarce na grubych oczkach, cebulę obierz i pokrój w piórka, kiełbaski pokrój na kawałki długości około 5 cm. Na patelni rozgrzej olej,  wrzuć kiełbaski przesmaż je do zarumienienia. Do przesmażonych kiełbasek dołóż miód, ocet winny oraz przegotowany mix z czerwona kapustą, starte jabłko, pokrojoną cebulę. Dopraw solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Możesz delikatnie podlać wodą. Dokładnie wymieszaj i przykryj pokrywką. Duś około 10 minut. Odkryj pokrywkę i jeszcze chwilę podsmażaj, aby odparował nadmiaru płynu.

Składniki:

Fit&Easy mix z czerwona kapustą 250g

4 frankfurterki lub kabanosy lub inne cienkie kiełbaski

50 ml octu z czerwonego wina

50 g miodu

1 jabłko

1 czerwona cebula

1 łyżeczka rozmarynu

olej do smażenia

sól, pieprz, ostra papryka mielona