Zielone musli na śniadanie

zielone-musli-na-sniadanie

Przygotowanie:
Awokado myjemy, obieramy i kroimy na cieknie plasterki – skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Pestki dyni i słonecznika oraz migdały prażymy w piecu w temp. 150˚C aż nabiorą lekko złotawego koloru. Do dużej miski wysypujemy sałatę, dodajemy orzechy, pestki oraz wiśnie. Układamy awokado i podajemy na śniadanie lub lekką przekąskę.

Składniki:
2 miękkie dojrzałe awokado
1 opakowanie Mieszanki sałat Fit&Easy
20 ml soku z cytryny
20 g pestek słonecznika
40 g pestek dynii
10 g nasion szałwii
20 g orzechów włoskich
10 g pistacji zielonej łuskanej
20 g orzechów makadamii
20 g migdałów blanszowanych (obranych)
20 g suszonych wiśni