1 śniadanie

Przed śniadaniem, zaraz po wstaniu, wypić szklankę ciepłej wody z wyciśniętą całą cytryną.

Jajecznica z kiełkami lucerny, szpinakiem i suszonymi pomidorami

jajecznica-z-kielkami-lucerny-szpinakiem-i-suszonymi-pomidorami

Przygotowanie:
Na maśle klarowanym podsmażyć szpinak. Następnie wbić jajka i dodać posiekane pomidory. Smażyć aż jajka się zetną, zdjąć z kuchenki i dodać kiełki. Dobrze wymieszać. Podawać z kromką chleba razowego. 

Składniki:
Szpinak Fit&Easy
Jajko - 2 szt.
Masło klarowane
Kiełki lucerny
Suszone pomidory - 2 szt.
Chleb razowy żytni


2 śniadanie

Lekko i zielono

lekko-i-zielono

Przygotowanie:
Całość zmiksować na gładki koktajl.

Składniki:
Jarmuż Fit&Easy
Maślanka naturalna - 200 ml
Świeży imbir - odrobinka
Ciemne winogrona


Obiad

Zupa krem z czerwonych warzyw z roszponką

zupa-krem-z-czerwonych-warzyw-z-roszponka

Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojoną paprykę, dynię i pomidory. Dusić przez 10 minut, po czym zmiksować, doprawić i gotować jeszcze 10 minut. Przed podaniem dodać roszponkę. 

Składniki:
Roszponka Fit&Easy - garść
Dynia
Cebula - ½ szt.
Czosnek - 2 ząbki
Pomidory z puszki - ½ szt.
Papryka - ½ szt.
Oliwa z oliwek
Przyprawy do smaku: czarny pieprz, sól himalajska, kmin rzymski (kumin) - odrobinkę


Podwieczorek

Sok bomba antyoksydacyjna

sok-bomba-antyoksydacyjna

Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować na gładki koktajl. 

Składniki:
Sok z buraka
Granat
Świeży imbir
Świeża / mrożona żurawina


Kolacja

Sałatka na zielono z granatem

salatka-na-zielono-z-granatem

Przygotowanie:
Na półmisek wysypać mieszankę sałat, dodać pokrojone warzywa + pestki granatu. Przyprawić i polać oliwą. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Składniki:
Mieszanka sałat Fit&Easy WEEKEND - garść
Ogórek świeży - ½ szt.
Cebula dymka (cebulka i szczypior)
Brokuły
Kalarepa
Natka pietruszki  -½ pęczka
Pestki granatu - garść
Oliwa z oliwek extra vergine
Przyprawy do smaku


Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Autor: Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na specjalizacji dietetyka. Zajmuje się pacjentami, którzy chcieliby powrócić do wymarzonej masy ciała, kobietami w ciąży, a także osobami z cukrzycą, wysokim cholesterolem i innymi schorzeniami.