1 śniadanie
Przed śniadaniem, zaraz po wstaniu, wypić szklankę ciepłej wody z wyciśniętą całą cytryną.
Jajecznica z kiełkami lucerny, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Przygotowanie:
Na maśle klarowanym podsmażyć szpinak. Następnie wbić jajka i dodać posiekane pomidory. Smażyć aż jajka się zetną, zdjąć z kuchenki i dodać kiełki. Dobrze wymieszać. Podawać z kromką chleba razowego.
Składniki:
Szpinak Fit&Easy
Jajko - 2 szt.
Masło klarowane
Kiełki lucerny
Suszone pomidory - 2 szt.
Chleb razowy żytni
2 śniadanie
Lekko i zielono
Przygotowanie:
Całość zmiksować na gładki koktajl.
Składniki:
Jarmuż Fit&Easy
Maślanka naturalna - 200 ml
Świeży imbir - odrobinka
Ciemne winogrona
Obiad
Zupa krem z czerwonych warzyw z roszponką
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojoną paprykę, dynię i pomidory. Dusić przez 10 minut, po czym zmiksować, doprawić i gotować jeszcze 10 minut. Przed podaniem dodać roszponkę.
Składniki:
Roszponka Fit&Easy - garść
Dynia
Cebula - ½ szt.
Czosnek - 2 ząbki
Pomidory z puszki - ½ szt.
Papryka - ½ szt.
Oliwa z oliwek
Przyprawy do smaku: czarny pieprz, sól himalajska, kmin rzymski (kumin) - odrobinkę
Podwieczorek
Sok bomba antyoksydacyjna
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować na gładki koktajl.
Składniki:
Sok z buraka
Granat
Świeży imbir
Świeża / mrożona żurawina
Kolacja
Sałatka na zielono z granatem
Przygotowanie:
Na półmisek wysypać mieszankę sałat, dodać pokrojone warzywa + pestki granatu. Przyprawić i polać oliwą. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Składniki:
Mieszanka sałat Fit&Easy WEEKEND - garść
Ogórek świeży - ½ szt.
Cebula dymka (cebulka i szczypior)
Brokuły
Kalarepa
Natka pietruszki -½ pęczka
Pestki granatu - garść
Oliwa z oliwek extra vergine
Przyprawy do smaku