1 śniadanie
Przed śniadaniem, zaraz po wstaniu, wypić szklankę ciepłej wody z wyciśniętą całą cytryną.
Kanapka z warzywami
Przygotowanie:
Pieczywo posmarować awokado, a następnie położyć grube plastry pomidora. Doprawić solą i ziołami. Podawać z sokiem.
Składniki:
Chleb żytni razowy
Awokado
Dojrzały pomidor
Przyprawy: sól himalajska + zioła prowansalskie
Świeżo wyciśnięty sok pomarańczowy
2 śniadanie
Mini sałatka z warzywami
Przygotowanie:
Na talerz wyłożyć mieszankę sałat, na nią plastry łososia i pokrojoną czerwoną paprykę. Całość polać dresingiem i udekorować posiekanym koperkiem.
Składniki:
Mieszanka sałat Fit&eEasy FAMILY
– ½ opakowania
Wędzony łosoś
Czerwona papryka
Koperek ½ pęczka
Dressing:
oliwa z oliwek + ocet jabłkowy + prawdziwy miód pszczeli
Obiad
Makaron ze szpinakiem, jajkiem i orzechami nerkowca
Przygotowanie:
Makaron ugotować ad dente. Cebulę i czosnek posiekać i poddusić na niewielkiej ilości wody. Dodać pokrojony seler naciowy, szpinak i wbić jajko. Dolać nieco wody i dobrze mieszać. Jak szpinak będzie już gorący dodać fetę i orzechy. Dusić jeszcze przez 3 min. Doprawić i podawać z makaronem.
Składniki:
Szpinak Fit&Easy - szklanka
Makaron pełnoziarnisty penne
Czosnek - 1 ząbek
Cebula - ½ szt.
Seler naciowy
Jajko
Orzechy nerkowca - 2 łyżeczki
Feta - pokruszone 2 plastry
Przyprawy: sól, czarny pieprz
Podwieczorek
Świeże owoce – jabłko
Składniki:
Jabłko - 1 szt.
Kolacja
Sałatka z fasolką szparagową i dressingiem sezamowym
Przygotowanie:
Fasolkę ugotować na miękko. Następnie zmieszać z pozostałymi warzywami. Składniki na dressing dokładnie wymieszać i dodać do sałatki.
Składniki:
Mieszanka sałat Fit&Easy WEEKEND
- ½ opakowania
Fasolka szparagowa zielona
Cebula czerwona
Dressing:
olej sezamowy (ew. pasta tahini wymieszana z oliwą z oliwek w proporcji 2:1)
nasiona sezamu
sok z limonki
prawdziwy pszczeli miód