1 śniadanie

Przed śniadaniem, zaraz po wstaniu, wypić szklankę ciepłej wody z wyciśniętą całą cytryną.

Nie znaleziono wyników.

2 śniadanie

Zielono-czekoladowy koktajl

koktajl-zielono-czekoladowy

Przygotowanie:
Zblendować na gładki koktajl, a następnie doprawić kakao.

Składniki:
Szpinak Fita&Easy
Mleko migdałowe/z orzechów laskowych – 200ml
Banan - ½ szt.
Gorzkie kakao - szczypta (ew. surowe kakao)


Obiad

Nadziewana papryka

nadziewana-papryka

Przygotowanie:
Paprykę otworzyć od góry wyjmując gniazdo nasienne i pestki. Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Masło rozgrzać na patelni, dodać zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę. Następnie dodać liście jarmużu. Smażyć na patelni do czasu, aż liście nieco przeschną. Zdjąć z gazu i dodać kuskus. Doprawić ziołami i dobrze wymieszać, po czym nadziać paprykę. Piec w piekarniku przez 20 min.

Składniki:
Jarmuż Fit&Easy
Czerwona papryka – 1 duża szt.
Kasza kuskus pełnoziarnista
Cebula
Czosnek
Masło klarowane
Zioła prowansalskie


Podwieczorek

Nie znaleziono wyników.

Kolacja

Sałatka na bazie rukoli z melonem, gruszką i orzechami włoskimi

salatka-na-bazie-rukoli-z-melonem-gruszka-i-orzechami-wloskimi

Przygotowanie:
Na talerz wyłożyć rukolę, dodać pokrojone w kostkę owoce. Polać dressingiem i  dodać grubo posiekane orzechy.

Składniki:
Rukola Fita&Easy - garść
Melon  - ½ szt.
Gruszka - 1 mała szt.
Orzechy włoskie 

Dressing:
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia + sok z cytryny + prawdziwy pszczeli miód + świeży rozmaryn


Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Autor: Ewa Ceborska-Scheiterbauer

Absolwentka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji na specjalizacji dietetyka. Zajmuje się pacjentami, którzy chcieliby powrócić do wymarzonej masy ciała, kobietami w ciąży, a także osobami z cukrzycą, wysokim cholesterolem i innymi schorzeniami.