1 śniadanie
Przed śniadaniem, zaraz po wstaniu, wypić szklankę ciepłej wody z wyciśniętą całą cytryną.
2 śniadanie
Zielono-czekoladowy koktajl
Przygotowanie:
Zblendować na gładki koktajl, a następnie doprawić kakao.
Składniki:
Szpinak Fita&Easy
Mleko migdałowe/z orzechów laskowych – 200ml
Banan - ½ szt.
Gorzkie kakao - szczypta (ew. surowe kakao)
Obiad
Nadziewana papryka
Przygotowanie:
Paprykę otworzyć od góry wyjmując gniazdo nasienne i pestki. Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Masło rozgrzać na patelni, dodać zmiażdżony czosnek i posiekaną cebulę. Następnie dodać liście jarmużu. Smażyć na patelni do czasu, aż liście nieco przeschną. Zdjąć z gazu i dodać kuskus. Doprawić ziołami i dobrze wymieszać, po czym nadziać paprykę. Piec w piekarniku przez 20 min.
Składniki:
Jarmuż Fit&Easy
Czerwona papryka – 1 duża szt.
Kasza kuskus pełnoziarnista
Cebula
Czosnek
Masło klarowane
Zioła prowansalskie
Podwieczorek
Kolacja
Sałatka na bazie rukoli z melonem, gruszką i orzechami włoskimi
Przygotowanie:
Na talerz wyłożyć rukolę, dodać pokrojone w kostkę owoce. Polać dressingiem i dodać grubo posiekane orzechy.
Składniki:
Rukola Fita&Easy - garść
Melon - ½ szt.
Gruszka - 1 mała szt.
Orzechy włoskie
Dressing:
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia + sok z cytryny + prawdziwy pszczeli miód + świeży rozmaryn