Fit&Easy na II Narodowym Kongresie Żywieniowym
Firma Green Factory oraz marka Fit&Easy znalazły się w gronie głównych sponsorów II Narodowego Kongresu Żywieniowego, który odbył się 27 stycznia w Warszawie. Kongres jest organizowany przez uznaną jednostkę naukową – Instytut Żywności i Żywienia, a uczestnikami są osoby na co dzień związane z medycyną i dietetyką.
Tegoroczna edycja poświęcona była diecie w prewencji chorób nowotworowych i cywilizacyjnych. Wskazane zostały wyniki badań świadczące o zależnościach miedzy właściwą, zbilansowaną dietą a obniżonym ryzykiem przypadłości onkologicznych. W trakcie sesji omówione zostały również zalecenia żywieniowe i dotyczące aktywności fizycznej. W panelach dyskusyjnych udział wzięli przedstawiciele Ministra Zdrowia i Polskiej Unii Onkologii oraz wybitni eksperci m.in. z Centrum Zdrowia Dziecka, Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu oraz AWF we Wrocławiu.
W trakcie Kongresu firma Green Factory zaprezentowała nowa linię produktów ofertowanych pod marką Fit&Easy – makarony z Warzyw: Spaghetti z buraka oraz Spaghetti z marchewki. Oba produkty zostały przez uczestników Kongresu ocenione jako innowacyjne, ciekawe kulinarne i bardzo smaczne.
Zapraszamy na krótką fotorelację z tegorocznej edycji Narodowego Kongresu Żywieniowego!