clock
60 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka z dynią, polędwiczkami i jabłkiem
  • 1 opakowanie miksu sałat Family Fit&Easy

    Fit&Easy Mix sałatkowy FAMILY

  • 200 g marynowanej dyni w kawałkach 
  • 1 jabłko 
  • 1 mała polędwiczka wieprzowa 
  • 2 łyżki prażonych orzechów włoskich
Sos winegret
  • 8 łyżek oliwy z oliwek  
  • 2 małe ząbki czosnku 
  • 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego
  •  odrobina cukru lub miodu 
  • sól, pieprz 

Dlaczego warto?

Ta sałatka to harmonijne połączenie chrupiących warzyw, soczystej polędwiczki i delikatnie słodkiej dyni. Dzięki świeżym składnikom i aromatycznemu winegretowi każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia!

Przygotowanie

Polędwiczkę zamarynuj (1 ząbek czosnku, łyżeczka tymianku, sól, pieprz), obsmaż na złoty kolor i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. Obierz jabłko i pokrój w słupki. Do naczynia wyłóż mieszankę sałat. Dodaj pozostałe składniki, na koniec ułóż plastry wystudzonej polędwiczki. Jako dressing znakomicie będzie pasował winegret.

Smacznego!