Dlaczego warto?
Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku – kotleciki z białej kapusty to pyszna i prosta alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Dzięki połączeniu słodkiej kapusty, aromatycznej cebuli i sera, zyskują wyjątkowy smak, który zachwyci zarówno domowników, jak i gości!
Przygotowanie
Wrzuć mix warzyw Fit&Easy na wrzącą, osoloną wodę, gotuj około 10 minut. Przerzuć na sitko i odsącz. Pokrój drobno cebulkę i zeszklij ją na patelni. Kapustę i cebulę zmiel w maszynce do mielenia [opcja: pozostaw w takiej formie jak są tylko dokładnie wymieszaj]. Do powstałej masy dodaj jajko, bułkę tartą [ok. 3-4 łyżki – ilość dodawanej bułki zależy od wilgotności powstałej masy - jeśli zbyt mocno klei się do rąk i nie daje się formować należy dodać jeszcze bułki tartej], przypraw solą, pieprzem, dosyp tarty ser żółty. Formuj wilgotną ręką kotleciki i obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia.