clock
30 minut
Liczba porcji: 2
Kotleciki z kapusty
  • 1 opakowanie Mixu warzyw Coleslaw Fit&Easy

    Fit&Easy Mix na surówkę Coleslaw

  • 1 cebula 
  • 1 jajko 
  • 2 łyżki sera żółtego tartego
  • olej do smażenia 
  • bułka tarta
  •  sól, pieprz 

Dlaczego warto?

Chrupiące na zewnątrz, delikatne w środku – kotleciki z białej kapusty to pyszna i prosta alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Dzięki połączeniu słodkiej kapusty, aromatycznej cebuli i sera, zyskują wyjątkowy smak, który zachwyci zarówno domowników, jak i gości!

Przygotowanie

Wrzuć mix warzyw Fit&Easy na wrzącą, osoloną wodę, gotuj około 10 minut. Przerzuć na sitko i odsącz. Pokrój drobno cebulkę i zeszklij ją na patelni. Kapustę i cebulę zmiel w maszynce do mielenia [opcja: pozostaw w takiej formie jak są tylko dokładnie wymieszaj]. Do powstałej masy dodaj jajko,  bułkę tartą [ok. 3-4 łyżki  – ilość dodawanej bułki zależy od wilgotności powstałej masy - jeśli zbyt mocno klei się do rąk i nie daje się formować należy dodać jeszcze bułki tartej], przypraw solą, pieprzem, dosyp tarty ser żółty. Formuj wilgotną ręką kotleciki i obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 

Smacznego!