clock
30 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka z marynowaną dynią i polędwiczkami
  • 1 opakowanie miksu sałat Family Fit&Easy

    Fit&Easy Mix sałatkowy FAMILY

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 marchewka pokrojona w paski
  • 200 g marynowanej dyni
  • 5 rzodkiewek pokrojonych na ćwiartki
Sos salsa verde
  • 10 łyżek oliwy z oliwek 
  • po garści bazylii, natki pietruszki i mięty 
  • 1 duży ząbek czosnku 
  • kilka kaparów 
  • odrobina świeżej posiekanej papryczki chili 1
  • łyżka soku z cytryny 
  • sól, pieprz 

Dlaczego warto?

Ta sałatka to prawdziwa uczta dla podniebienia – soczyste polędwiczki, marynowana dynia i chrupiące warzywa tworzą idealne połączenie smaków i tekstur. Całość dopełnia aromatyczna salsa verde, która nadaje daniu wyjątkowego charakteru!

Przygotowanie

Mieszankę sałat wyłóż na talerz. Dodaj drobno posiekany seler oraz rzodkiewki. Na całość ułóż grillowane polędwiczki wieprzowe, marchewkę oraz dynię. Do tej kompozycji najlepiej będzie pasował sos winegret lub salsa verde o mocnej zawartości natki pietruszki.

Smacznego!