clock
15 minut
Liczba porcji: 2
Pesto z jarmużu
  • 1/2 opakowania jarmużu Fit&Easy

    Fit&Easy Jarmuż

  • 1/2 szklanki słonecznika łuskanego
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek 
  • 1 ostra papryczka
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • przyprawy: pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa

Dlaczego warto?

Chrupiące pestki słonecznika, aromatyczne przyprawy i świeży jarmuż – to wszystko tworzy wyjątkowe pesto, które doda charakteru każdemu daniu! Spróbuj tej zielonej wariacji na klasyczny sos i ciesz się jego wyrazistym smakiem w makaronach, kanapkach czy sałatkach!

Przygotowanie

Podpraż pestki słonecznika na suchej patelni, a następnie rozdrobnij je w blenderze. Usuń pestki z papryczki i drobno ją posiekaj. Jarmuż również rozdrobnij w blenderze, dodaj przyprawy, pestki słonecznika, papryczkę i parmezan. Na końcu wlej oliwę i zmiksuj całość na jednolitą masę. 

Smacznego!