Fit&Easy – sezonowe smaki z Jaśkiem Kuroniem
Termin:
27.10.2015
Miejsce:
Smolna 8 Studio w Warszawie
„Warsztaty kulinarne jak w niebie”- takie komentarze usłyszeliśmy od zaproszonych gości. Wszystko za sprawą widoków jakie rozciagały się ze Smolna 8 Studio, które jest zlokalizowane na 19 piętrze , w jednym z bardziej charakterystycznych obiektów górujących nad Warszawą. Nie tylko widoki, ale i smaki były niebiańskie, a to już zasługa menu przygotowanego przez Jaśka Kuronia. Tym razem wysoką poprzeczkę mieli do pokonania blogerzy kulinarni, bo przepisy pochodziły ze słynnej francuskiej szkoły Le Cordon Bleu, w której uczył się Jasiek. Takie doświadczenie kulinarne na pewno będzie procentować.
O dobrą atmosferę warsztatów i doskonały smak serwowanych potraw zadbały produkty Fi&Easy, które były nieodłącznym składnikiem kulinarnych popisów.
Przepisy:
Zupa Rybna Halaszle
Ragout z dziczyzną, czosnkiem niedźwiedzim i boczniakami
Grasica cielęca w sosie z madery
Sałata z pieczonym kurczakiem, karmelizowanym imbirem i żurawiną
Polędwiczki wieprzowe faszerowane masłem chrzanowym
Sałata z awokado, melonem i gotowanymi buraczkami
Rolada z musem z kurczaka i morelami
Sałata z selerem naciowym, zielonymi oliwkami i mozzarellą