Kuchnia dla aktywnych

Termin:
26 września 2013

Miejsce: 
Centrum Domowych Inspiracji w siedzibie firmy BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego przy Al. Jerozolimskich 183 w Warszawie

Tym razem gotowali ci co biegają, ćwiczą lub też zamierzają zacząć uprawiać sport. Było wesoło, szybko, węglowodanowo, białkowo, a przede wszystkim zdrowo! Na początek różne sałaty Fit&Easy – z serem kozim, szparagami, oliwą Borges. Po przystawce – prawdziwe gotowanie dla aktywnych – makarony. Różne rodzaje, te gotowane zwyczajnie w garnku i te pieczone w specjalnych piekarnikach parowych Bosch. Deser to nie żadne ciacho ociekające kremem, to świetne batony energetyczne. A do picia? Izotonik i koktajl regeneracyjny – wszystko do zrobienia w zwyczajnej kuchni. Była też rywalizacja – która drużyna ugotuje szybciej i lepiej. Nie było przegranych – wszystko wyszło smacznie, a aktywni kucharze zjedli to co udało im się przygotować według przepisów Doty Szymborskiej. Kulinarna blogerka (oneginetatopa.blogspot.com) razem z trenerem personalnym Tomkiem Brzózką przekonała wszystkich uczestników Warsztatów do zdrowego, pysznego i co ważne prostego jedzenia.

Przepisy:
Ser kozi na sałatach Fit&Easy z burakami marynowanymi i oliwą Borges
Sałata Fit&Easy ze szparagami i oliwą Borges
Świeży makaron z porami i tuńczykiem posypany pietruszką
Makaron zapiekany w pergaminie
Makaron primavera z łososiem pieczonym na parze
Guacamole z domowymi nachos
Batony energetyczne
Koktajl regeneracyjny
Domowy izotonik