Nowa piramida żywieniowa czyli warzywa dają moc! (cz. 2)
Termin:
18.03.2016
Miejsce:
Smolna 8 Studio w Warszawie
Warsztaty, które odbyły się 18 marca, dedykowane były odkrywaniom nowych smaków, sztuce łączenia składników i roli warzyw w codziennej diecie. Dwie stacje koktajlowe: zielona i czerwona cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, a warianty smakowe zielonych i czerwonych koktajli na bazie Super Koktajli Fit&Easy okazały się przebojem spotkania.
Ogłoszona w styczniu br przez Instytut Żywności i Żywienia nowa piramida żywieniowa była dobrym pretekstem do przedstawienia linii Super Koktajli Fit&Easy i podkreślania roli świeżych warzyw w codziennej diecie. Porcję wiedzy na ten temat przekazała pani dietetyczka pracująca w IZiŻ: Hanna Stolińska-Fiedorowicz
Warsztaty, dedykowane były odkrywaniom nowych smaków, sztuce łączenia składników i roli warzyw w codziennej diecie. Dwie stacje koktajlowe: zielona i czerwona cieszyły się ogromnym zainteresowaniem, a warianty smakowe zielonych i czerwonych koktajli na bazie Super Koktajli Fit&Easy okazały się przebojem spotkania.
Co gotowali blogerzy? Baba ghanoush, Gulasz z ośmiornicy z tabbouleh i żabnica, to tylko część menu. Do tego porcje wyśmienitych sałat i zielonych koktajli.
Zobaczcie kto gotował, inspirował i bawił się smakami w towarzystwie Fit&Easy.
Przepisy:
Koktajl wzmacniający
Koktajl na libido
Sałata z czerwoną pomarańczą i anchois
Sałata z serem blue, porem i awokado
Pierożki z karpiem, żurawiną i rozmarynem
Baba ghanoush
Pilaf podany z królikiem smażonym w jarmużowej panierce
Gulasz z ośmiornicy z tabbouleh
Curry z żabnicą