clock
30 minut
Liczba porcji: 3
Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem
  • 1 opakowanie Szpinaku Fit&Easy

    Fit&Easy Szpinak

  • 200 g makaronu pełnoziarnistego typu tagliatelle 
  • 1 opakowanie serka mascarpone ok 250 g
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Dlaczego warto?

Szukasz szybkiego, a zarazem pysznego pomysłu na obiad? Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i kremowym sosem mascarpone to idealne połączenie delikatnych smaków i zdrowych składników, które zachwycą każdego miłośnika włoskiej kuchni!

Przygotowanie

Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Na oliwie podsmaż czosnek, następnie dodaj liście szpinaku i smaż przez dwie minuty. Dodaj serek mascarpone i mieszaj, aż uzyskasz kremową konsystencję. Wlej sok z cytryny, dopraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość wymieszaj z makaronem i podawaj od razu.

Smacznego!