Dlaczego warto?
Sałatka z wątróbkami drobiowymi z karmelizowanym jabłkiem i rozmarynem to pyszna i wyrafinowana propozycja, która łączy różne smaki — słodycz jabłek i wiśni z intensywnym smakiem wątróbek, a aromat rozmarynu podkręca całość. Dressing salsa verde dodaje świeżości, a całość tworzy wyjątkową kompozycję!
Przygotowanie
Wątróbki umyj, oczyść i panieruj w mące. Smaż po 2 minuty z każdej strony, przy przełożeniu połóż na oleju gałązkę świeżego rozmarynu. Pod koniec smażenia, posól i popieprz. Na drugiej patelni rozpuść masło, dodaj cukier, zmniejsz ogień na minimalny, po czym ułóż na niej ósemki jabłka. Smaż do momentu kiedy staną się miękkie i złote. Po ostudzeniu oba składniki (bez rozmarynu) ułóż na mieszance sałat. Dodaj pokrojone na pół wiśnie oraz posiekaną w piórka cebulę.