clock
30 minut
Liczba porcji: 3
Warzywa na patelnię po meksykańsku

Dlaczego warto?

Masz ochotę na szybkie, sycące i aromatyczne danie inspirowane kuchnią meksykańską? Warzywa na patelnię z mięsem mielonym, passatą i ryżem to prosty sposób na pełen smaku posiłek, który zachwyci każdego miłośnika intensywnych, pikantnych nut!

Przygotowanie

Podsmaż mięso mielone na oleju, aż się zarumieni. Dodaj świeże warzywa na patelnię po meksykańsku (bez saszetki z przyprawą) i smaż przez około 5 minut. Wlej passatę pomidorową i delikatnie podsmaż całość. Na talerz wyłóż wcześniej ugotowany ryż, a na niego usmażoną mieszankę warzyw. Posyp tartym serem cheddar, udekoruj łyżką kwaśnej śmietany i skrop sokiem z limonki. 

Smacznego!