clock
60 minut
Liczba porcji: 2
Zapiekanka ze szpinakiem
  • 1 opakowanie szpinaku Fit&Easy

    Fit&Easy Szpinak

  • 6 niedużych ziemniaków 
  • 1 cebula 
  • 30 dag bekonu 
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 dag sera Cheddar
  • sól, pieprz do smaku

Dlaczego warto?

Ta zapiekanka ze szpinakiem to idealne danie na chłodniejsze dni – sycąca, aromatyczna i pełna smaku. Połączenie kremowego szpinaku, chrupiącego bekonu i rozpuszczonego sera Cheddar sprawia, że trudno się jej oprzeć!

Przygotowanie

Zeszklij cebulę i czosnek na maśle, dodaj szpinak i podsmaż przez 2-3 minuty, mieszając. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój bekon w słupki i obsmaż na oliwie. Obrane ziemniaki pokrój w półkrążki i gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut, następnie odcedź. Skrop oliwą naczynie żaroodporne. Na dno wyłóż ziemniaki, następnie bekon, szpinak i posyp całość startym serem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 30 minut. 

Smacznego!