clock
15 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka ze szpinakiem i anchois
Sos winegret
  • 8 łyżek oliwy z oliwek  
  • 2 małe ząbki czosnku 
  • 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 
  • odrobina cukru lub miodu 
  • sól, pieprz 

Dlaczego warto?

Ta sałatka to idealne połączenie delikatnego szpinaku, wyrazistych anchois i soczystych pomidorków koktajlowych. Dzięki aromatycznemu winegretowi i chrupiącym kiełkom rzodkiewki zyskuje wyjątkowy, pełen charakteru smak!

Przygotowanie

Szpinak i mieszankę sałat wyłóż na talerz. Dodaj fileciki anchois, połówki pomidorków i cebulę posiekaną w cieniutkie piórka. Całość posyp kiełkami rzodkiewki. Świetnie sprawdzi się tutaj winegret z nieco większą ilością czosnku.

Smacznego!