clock
30 minut
Liczba porcji: 2
Placuszki z marchewki
  • 1 opakowanie Marchewki Fit&Easy

    Fit&Easy Marchewka

  • ½ cebuli białej pokrojonej w kostkę 
  • 2 jajka 
  • 4 łyżki mąki pszennej 
  • sól, pieprz 
  • olej do smażenia 

Dlaczego warto?

Chrupiące, złociste i pełne smaku – placuszki marchewkowe to prosty sposób na pyszny i szybki posiłek. Delikatnie słodka marchewka, aromatyczna cebula i kremowy dip to połączenie, które z pewnością podbije Twoje kubki smakowe!

Przygotowanie

Do przygotowanej mąki wbij 2 jajka i dokładnie wymieszaj. Dodaj sól oraz pieprz. Wrzuć marchewkę Fit&Easy i pokrojoną cebulę, a następnie dobrze wymieszaj całość. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dosyp więcej mąki, a jeśli za gęste, dodaj odrobinę mleka. Rozgrzej olej na patelni. Nakładaj porcje ciasta dużą łyżką i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj ze śmietaną lub dipem z jogurtu naturalnego. 

Smacznego!