clock
45 minut
Liczba porcji: 2
Zasmażana czerwona kapusta z kiełbaskami
  • 1 opakowanie miksu Colesław Fit&Easy

    Fit&Easy Mix na surówkę Coleslaw z czerwonej kapusty

  • 4 frankfurterki, kabanosy lub inne cienkie kiełbaski
  • 50 ml octu z czerwonego wina
  • 50 g miodu
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • olej do smażenia sól, pieprz, ostra papryka mielona 

Dlaczego warto?

Zasmażana czerwona kapusta z kiełbaskami to przepyszna, aromatyczna propozycja, idealna na obiad! Dzięki dodaniu jabłka, miodu i octu z czerwonego wina, kapusta nabiera słodko-kwaśnego smaku, który świetnie współgra z kiełbaskami i przyprawami. To danie jest pełne smaku i rozgrzewające, idealne na chłodniejsze dni.

Przygotowanie

Zagotuj wodę i wrzuć mix z czerwona kapustą Fit&Easy, gotuj około 15 minut. Odlej wodę. W międzyczasie obierz jabłko i zetrzyj na tarce na grubych oczkach, cebulę obierz i pokrój w piórka, kiełbaski pokrój na kawałki długości około 5 cm. Na patelni rozgrzej olej,  wrzuć kiełbaski przesmaż je do zarumienienia. Do przesmażonych kiełbasek dołóż miód, ocet winny oraz przegotowany mix z czerwona kapustą, starte jabłko, pokrojoną cebulę. Dopraw solą, pieprzem, papryką i rozmarynem. Możesz delikatnie podlać wodą. Dokładnie wymieszaj i przykryj pokrywką. Duś około 10 minut. Odkryj pokrywkę i jeszcze chwilę podsmażaj, aby odparował nadmiaru płynu. 

Smacznego!