clock
30 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka z grillowanymi warzywami
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Party Fit&Easy

    Fit&Easy Mix sałat PARTY

  • 1 duża papryka 
  • 1 czerwona cebula 
  • 1 cukinia 
  • 20 dag pieczarek 
  • 1 ząbek czosnku 
  • świeże liście oregano 
  • ser typu parmezan w kawałku 
  • przyprawy do smaku: sól morska, zioła prowansalskie
Dresing
  • 5 łyżek oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka musztardy

Dlaczego warto?

Brzmi pysznie! Grillowane warzywa mają intensywny smak, a połączenie parmezanu, świeżego oregano i musztardowego dressingu dodaje charakteru. Idealna lekka sałatka na letnie spotkania!

Przygotowanie

Warzywa i pieczarki umyj, osusz i pokrój w plastry. Wstaw na grilla i przypraw do smaku. Na talerz wyłóż sałatę, polej przygotowanym sosem i dodaj grillowane warzywa i pieczarki. Całość posyp startym parmezanem i udekoruj listkami oregano.

Smacznego!