clock
20 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka z wędzonym pstrągiem, rzodkiewką i rukolą
  • 1 opakowanie Mixu sałat Fit&Easy Family

    Fit&Easy Mix sałatkowy FAMILY

  • 120 g wędzonego pstrąga
  • garść rukoli
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • 2 duże lub 4 małe rzodkiewki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 ogórka
Dressing orientalny
  • 8 łyżek oliwy
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • kawałek startego imbiru (1x1 cm)
  • sok z połowy limonki
  • odrobina pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczki curry

Dlaczego warto?

Ta sałatka z wędzonym pstrągiem, rzodkiewką i rukolą to lekka, pełna smaku propozycja na zdrowy posiłek. Połączenie wędzonego pstrąga z chrupiącymi warzywami i aromatycznym dressingiem orientalnym sprawia, że jest to idealne danie na każdą porę dnia. Dzięki rukoli i sezamowi sałatka ma wyjątkowy charakter, a świeże warzywa wprowadzą dodatkową przyjemność w każdym kęsie!

Przygotowanie


Na mieszance sałat i rukoli ułóż poszarpanego w palcach pstrąga, posiekane w plastry rzodkiewki, ogórka oraz selera. Marchewkę najlepiej pokrój w słupki lub za pomocą obieraczki, aby uzyskać długie i szerokie paski. Całość posyp sezamem. Według mnie najlepszy będzie tutaj dressing orientalny.

Smacznego!