clock
30 minut
Liczba porcji: 3
Azja na talerzu
  • 1 opakowanie Warzyw na Wok Fit&Easy

    Fit&Easy Warzywa na WOK

  • 300 g piersi z kurczaka 
  • 2 łyżki sosu teriyaki 
  • 200 g makaronu Udon 
  • szczypior
  • chili
  • sezam  

Dlaczego warto?

Soczysty kurczak, chrupiące warzywa i aromatyczny sos teriyaki – to wszystko sprawia, że „Azja na talerzu” to danie pełne smaku i charakteru. Szybkie, proste w przygotowaniu i idealne dla miłośników orientalnej kuchni!

Przygotowanie: 


Pierś z kurczaka pokrój w paski, chwilę podsmaż na oleju a następnie podlej sosem teriyaki. Smaż ok. 5 minut. Dodaj Świeże warzywa na patelnię na WOK, uprzednio wyjmij z nich saszetkę z sosem sojowym. Smaż intensywnie ok. 5 minut. Następnie dodaj ugotowany makaron Udon i sos sojowy z saszetki i smaż jeszcze chwilę. Po wyłożeniu na talerze posyp szczypiorem, papryczką chili, sezamem i danie pełne smaku i świeżych warzyw gotowe! 

Smacznego!