clock
30 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka z grillowaną cukinią, papryką i pestkami granatu
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Party Fit&Easy

    Fit&Easy Mix sałat PARTY

  • 1/2 cukinii
  • 1 papryka czerwona
  • pestki z połowy granatu
  • olej do smażenia
  • bagietka
Dressing
  • 1 ząbek czosnku 
  • kilka gałązek natki pietruszki 
  • 6 łyżek oliwy z oliwek 
  • 2-3 łyżki octu z białego wina 
  • sól, kolorowy pieprz

Dlaczego warto?

Sałatka z grillowaną cukinią, papryką i pestkami granatu to lekka i pełna smaku propozycja na lato. Grillowane warzywa idealnie łączą się z mieszanką sałat Fit&Easy, a dodatek pestek granatu wprowadza słodycz i chrupkość. Grzanki z bagietki stanowią pyszne wykończenie dania, a dressing na bazie oliwy, czosnku i natki pietruszki dodaje świeżości.

Przygotowanie


Cukinię pokrój na plastry, paprykę na większe kawałki. Smaż na patelni grillowej z odrobiną oleju, aż się zarumienią. Bagietkę pokrój i przygotuj grzanki na suchej patelni. Grillowane warzywa połącz z mieszanką sałat Fit&Easy i dressingiem. Sałatkę podawaj w miseczkach, udekorowaną grzankami z bagietki i posypaną pestkami granatu.

Smacznego!