clock
30 minut
Liczba porcji: 2
Sałata z jajkiem w koszulce, wędzonym pstrągiem i marynowanymi grzybkami
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Party Fit&Easy

    Fit&Easy Mix sałat PARTY

  • 100 g wędzonego łososia 
  • 50 g marynowanych grzybków 
  • 2 łyżki siekanego szczypiorku 
  • 1 jajko
Dressing
  • 8 łyżek oliwy z oliwek  
  • 2 małe ząbki czosnku 
  • 1 łyżka soku z cytryny lub octu winnego 
  • odrobina cukru lub miodu 
  • sól, pieprz 

Dlaczego warto?

Sałata z jajkiem w koszulce, wędzonym pstrągiem i marynowanymi grzybkami to eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na lekką kolację lub jako wykwintne danie na przyjęcie. Smak wędzonego pstrąga w połączeniu z delikatnym jajkiem w koszulce oraz marynowanymi grzybkami tworzy świetną harmonię. Dressing na bazie oliwy, czosnku, cytryny i odrobiny miodu dodaje świeżości i lekkości.

To danie pełne smaku i tekstur, które jest szybkie w przygotowaniu, a efekt na pewno zrobi wrażenie. 

Przygotowanie: 

Mieszankę sałat Fit&Easy wsyp do miski. Mięso z pstrąga podziel na małe kawałki, dodaj grzybki oraz szczypiorek. Zagotuj wodę, dodaj do niej octu winnego (około 20 ml na litr wody) oraz soli. Mieszaj energicznie. Wbij wtedy jajko i gotuj je 2 minuty. Po tym czasie wyjmij je za pomocą łyżki cedzakowej, połóż na sałacie i delikatnie przekrój. 

Smacznego!