Dlaczego warto?
Sałata z jajkiem w koszulce, wędzonym pstrągiem i marynowanymi grzybkami to eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na lekką kolację lub jako wykwintne danie na przyjęcie. Smak wędzonego pstrąga w połączeniu z delikatnym jajkiem w koszulce oraz marynowanymi grzybkami tworzy świetną harmonię. Dressing na bazie oliwy, czosnku, cytryny i odrobiny miodu dodaje świeżości i lekkości.
To danie pełne smaku i tekstur, które jest szybkie w przygotowaniu, a efekt na pewno zrobi wrażenie.
Przygotowanie:
Mieszankę sałat Fit&Easy wsyp do miski. Mięso z pstrąga podziel na małe kawałki, dodaj grzybki oraz szczypiorek. Zagotuj wodę, dodaj do niej octu winnego (około 20 ml na litr wody) oraz soli. Mieszaj energicznie. Wbij wtedy jajko i gotuj je 2 minuty. Po tym czasie wyjmij je za pomocą łyżki cedzakowej, połóż na sałacie i delikatnie przekrój.