clock
15 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka orientalna
Dressing
  • 3 łyżki oleju roślinnego 
  • 1 łyżka sosu sojowego 
  • ½ łyżeczki startego świeżego imbiru 
  • 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 
  • sok z ½ cytryny 
  • skórka otarta z ½ cytryny 
  • 2 łyżki masła orzechowego

Dlaczego warto?

Sałatka orientalna to idealne połączenie chrupkości i wyrazistych smaków. Kremowy dressing na bazie masła orzechowego z nutą imbiru i cytryny doskonale komponuje się z mieszanką warzyw z czerwoną kapustą. Całość dopełniają prażony sezam i świeży szczypiorek, dodając sałatce aromatu i wyjątkowego charakteru. 

Przygotowanie

Mieszankę warzyw z czerwoną kapustą Fit&Easy wrzuć do salaterki. Przygotuj dressing – dokładnie wymieszaj lub zmiksuj składniki, całośc polej i dokładnie wymieszaj. Na wierzchu posyp posiekanym szczypiorkiem i prażonym sezamem.

Smacznego!