clock
15 minut
Liczba porcji: 2
Orzeźwiająca sałatka
Dressing
  • 3 łyżki octu balsamicznego 
  • 2 łyżeczki ostrej musztardy 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1 łyżeczka miodu 
  • sól, pieprz 

Dlaczego warto?

Ta sałatka jest naprawdę orzeźwiająca! Truskawki w połączeniu z koperkiem i prażonymi migdałami tworzą niecodzienne, ale pyszne połączenie smaków. Dressing z octem balsamicznym i musztardą dodaje całości lekko pikantnego charakteru, a miód łagodzi ostrość, tworząc idealny balans. To świetny wybór na lekki, ale pełen smaku posiłek.

Przygotowanie: 

Truskawki umyj i pokrój na ćwiartki, koper włoski na drobne piórka. Składniki dressingu wymieszaj w oddzielnym naczyniu, aż powstanie jednolita emulsja. Mieszankę sałat wysyp do miseczki, posyp truskawkami, plasterkami kopru włoskiego, prażonymi migdałami, polej przygotowanym dressingiem i gotowe. 

Smacznego!