clock
60 minut
Liczba porcji: 2
Sałatka z indykiem i orzechami włoskimi
  • 1 opakowanie mieszanki sałat Active Fit&Easy

    Fit&Easy Mix sałat ACTIVE

  • 1/2 średniego filetu z indyka 
  • 1/2 średniego ogórka 
  • 5 pomidorków koktajlowych 
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 
  • 1 łyżka uprażonych ziaren słonecznika 
  • 1 i 1/2  łyżki oleju kokosowego (rozpuszczonego) 
  • 1/2 łyżeczki musztardy 
  • sól morska, pieprz cayenne
Dressing

Dlaczego warto?

Ta sałatka brzmi przepysznie – połączenie soczystego indyka, chrupiących orzechów i świeżych warzyw to świetny pomysł! Olej kokosowy dodaje ciekawego aromatu, a prażony słonecznik fajnie podkreśla całość. Idealna na lekki, ale sycący posiłek. 

Przygotowanie

Filet z indyka natrzyj olejem i przyprawami, następnie piecz w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 40 minut. Warzywa pokrój. Na talerzu rozłóż mieszankę sałat, na nim ułóż pokrojonego indyka i warzywa. Całość polej sosem. Tak przygotowaną sałatkę posyp posiekanymi orzechami oraz uprażonymi na patelni ziarnami słonecznika.

Smacznego!